Birsalma pite

Rácsos pite birsalmalekvárral

Ha van ideális módja egy ebéd befejezésének vagy egy finom falatozásnak, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a birsalmapitét. Egy omlós és nagyon könnyen elkészíthető desszert birslekvár alapú (de ugyanezzel az elvvel bármit felhasználhatsz) töltelékkel.

Egyszerű omlós tészta alap, finom, de ízletes töltelék. Ízlés szerint a birsalmát fahéjjal vagy mazsolával is ízesíthetjük.

Hozzávalók
250 g liszt
1 tojás
100 g vaj
300 g birsalmalekvár
100 g porcukor
1 evőkanál brandy
1 tasak vaníliáscukor
½ tasak sütőpor

Kezdje az omlós tésztával . Egy tálban habosra keverjük a porcukrot és a hűtőből kivett még hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást, az átszitált lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot és a brandyt . Kézzel az összes hozzávalót golyóvá keverjük, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük.

Az idő elteltével a tésztát két részre osztjuk, majd sodrófával kinyújtjuk a tésztát . Az első részt 18-20 cm-es formába tesszük alapnak, a szélétől is pár centimétert befedve. Ezután ráöntjük a lekvárt a torta alapjára, és befedjük az omlós tészta másik felével.

Tegyen félre egy kis tésztát a torta tetején lévő klasszikus rácsozáshoz. Ezután megtöltjük a torta felületét a birsalmalekvárral, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 50-55 percig sütjük. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, mielőtt kifordítjuk, majd szórjuk meg kevés porcukorral és tálaljuk.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?