a régi receptek és praktikák átadása

a régi receptek és praktikák átadása

Régi receptek és praktikák átadása Nagycsaládosként három lánytesó Édesapájaként sokszor kérdésként merül fel bennem, hogy mit adjunk át szülőként gyermekeinknek a tudásunkból, tapasztalatainkból. Továbbá, hogy ezeket a praktikákat, élményeket milyen csatornán és milyen életkorban osszuk meg velük. Hogyan kezeljük a helyzetet, ha nem mutatnak érdeklődést és miért fontos valójában ez a dolog. Alább összefoglaltam pár…

Meggyes Birsalmasajt – A Különleges Ízek Harmóniája
| | |

Meggyes Birsalmasajt – A Különleges Ízek Harmóniája

Meggyes Birsalmasajt – A Különleges Ízek Harmóniája Bevezetés A meggyes birsalmasajt egy olyan különleges csemege, amely ötvözi a birsalma és a meggy egyedi ízvilágát. Ez a kombináció nemcsak a hagyományos birsalmasajt rajongóit nyeri meg, hanem azoknak is izgalmas új élményt nyújt, akik valami újdonságra vágynak. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a meggyes birsalmasajt történetét, egészségügyi…

A Meggybefőtt: Hagyomány és Ínycsiklandó Élvezet
| |

A Meggybefőtt: Hagyomány és Ínycsiklandó Élvezet

A Meggybefőtt: Hagyomány és Ínycsiklandó Élvezet A meggybefőtt egy olyan hagyományos magyar finomság, amely nemcsak ízével, hanem történelmével is lenyűgöz bennünket. A nyári hónapokban frissen szedett meggy a befőzési szezon egyik kedvelt gyümölcse, amelyet az emberek régóta használnak különféle formákban. A meggybefőtt elkészítése és fogyasztása az évszázadok során számos család konyhájában lett az év közbeni…

Házi szörp: Frissesség és ízvarázs otthonunkban
|

Házi szörp: Frissesség és ízvarázs otthonunkban

Házi szörp: Frissesség és ízvarázs otthonunkban Házi szörp otthon. Az ételek és italok elkészítése otthon különleges élményt nyújthat, amely meghittséget és személyességet visz az asztalhoz. A házi szörpök azok a varázslatos italok, amelyeket könnyedén elkészíthetünk otthon, és amelyek frissességet és ízvarázslatot visznek az életünkbe. Ebben a cikkben felfedezzük a házi szörpök világát, bemutatva a különféle…

Hogyan készűl az egyszerű gyümölcs befőtt

Hogyan készűl az egyszerű gyümölcs befőtt

Befőtt… Eszik, vagy isszák ezt a finomságot? Mi imádjuk enni is és inni is, szerintünk pont így jó, ahogy van. HOGYAN KÉSZÍTSÜNK EGYSZERŰ GYÜMÖLCSBEFŐTTET: Ez az egyszerű, két összetevőből álló gyümölcs befőtt egyszerű módja a nyári gyümölcsök élvezetének. Hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és sokféleképpen tálalható. A gyümölcsbefőtt alapvetően valamilyen édesítőszerrel (például kristálycukor, mézzel, vagy édesítőszerrel)…

Pikáns birsalma befőtt az asztalra

Pikáns birsalma befőtt az asztalra

A pikáns birsalma befőtt receptbe nem tárolásra befőttes üvegekbe készítjük el a birsalmabefőttet, hanem egyből az asztalra tálalásra készítjük. Természetesen ez nem zárja ki, hogy a kamra polcra is felkerülhessen ez a különleges bisalmabefőtt, annyi eltérés lesz a recepttől, hogy a szirupot az üvegbe rakott birsalmára öntjük, lezérjuk és hőkezejük. Sok sikert kívánok minden kedves…

Hogyan készítjük a birsalamsajtot?

Hogyan készítjük a birsalamsajtot?

Hogyan készítjük a birsalmasajtot? Birsalmasajt recept: Nálunk mindig is kedvenc édességnek számít a birsalmasajt bármilyen formában. Késő ősszel az érett gyümölcsöket leszedjük, megmossuk, megtisztítjuk, daraboljuk, ezek után egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy ellepje és feltesszük főni. mikor puhára főtt összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük és hozzáadjuk a cukrot. Ha eddig eljutottunk, akkor most jön…

Hogyan kell tárolni a birsalmasajtot

Hogyan kell tárolni a birsalmasajtot

Csomagoljuk ki és helyezzük el tányéron, vagy tálcán, szellős helyen kell tárolni a birsalmasajtot. Érdemes időközönként átfordítani, hogy az alja is szellőzzön-száradjon. Ezt a folyamatot érdemes szeletelés után elvégezni, így ez a kis feladat ésdes élménnyé válik. Ha több hét után még mindig van belőle és nem szeretnénk, hogy esetleg kiszáradjon a széle, akkor már…

Palacsinta recept

Palacsinta recept

3 db tojás 2 ek cukor 1 csomag vaniliás cukor 240 g finomliszt 2.5 dl tej 2.5 dl szódavíz 0.5 dl napraforgó olaj Egy tálba ütjük a tojásokat, majd a cukrokkal együtt kikeverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos keverékhez a lisztet, majd a tejet és a szódát, végül az olajat, és csomómentesre keverjük. Egy serpenyőt vagy…

Rácsos pite birsalmalekvárral

Rácsos pite birsalmalekvárral

Ha van ideális módja egy ebéd befejezésének vagy egy finom falatozásnak, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a birsalmapitét. Egy omlós és nagyon könnyen elkészíthető desszert birslekvár alapú (de ugyanezzel az elvvel bármit felhasználhatsz) töltelékkel. Egyszerű omlós tészta alap, finom, de ízletes töltelék. Ízlés szerint a birsalmát fahéjjal vagy mazsolával is ízesíthetjük. Hozzávalók250 g liszt1 tojás100 g vaj300 g birsalmalekvár100 g porcukor1 evőkanál…