Párosítások birsalmalekvárral és birsalmasajtal

Ellentétben azzal, amit gondolnánk, a birsalmalekvárt nem csak édes ételekhez, hanem sós ételekhez is használhatjuk . Hogyan használjuk a birsalmalekvárt a főzéshez? Íme a javaslataink az új ízekkel való kísérletezéshez, amelyek ámulatba ejtik az éddességek kedvelőit.

Párosítás sajtokkal

A birsalmalekvár tökéletes az erős és aromás ízű kéksajtokhoz, mint például a Roquefort : klasszikus kombináció, ha vágódeszkán tálalja a sajtot és a birsalmasajtot. Nemcsak az érlelt sajtok, hanem a frissek is meglepően jól passzolnak a birsalmalekvárhoz. 

Javaslat egy aperitifhez a barátokkal 

Pirítóskenyér birsalmasajtal és friss kecskesajttal . Nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Kiváló kiegészítője a friss könnyű fehérboroknak.

Párosítás húsokhoz

Egy másik kísérletezésre alkalmas kombináció lehet pl. fehér húsokkal : a birsalmalekvár, vagy birsalmasajt finom édességet kölcsönöz a csirkének vagy pulykának , hogy a hagyományosabb főételeket kreatívan újraalkothassuk. A lekvárt, vagy sajtot közvetlenül a főzés során használhatjuk fel a csirke elkészítésekor, vagy kis adaggal tálalhatjuk a tányéron, mint bármely más szósz esetében.

Édességek és desszertek birsalmalekvárral, vagy birsalmasajtal

Rengeteg ötlet szóbajöhet sütemények, kekszek és torták elkészítéséhez édes birsalmalekvár alapú töltelékkel. Az olyan egyszerű és házi készítésű desszert, mint a torta, mindenki kedvence lehet birsalmalekvár töltelékkel.  Nyugodt szívvel ajánlhatjuk őszre vagy télre, a birsalmalekvárt és birsalmasajtot fenyőmaggal, mazsolával, csokoládéval, gyömbérrel és fahéjjal kombinálva. Az illatos és fűszeres ízvilág, tökéletes a leghidegebb esték felmelegítésére.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük