Hogyan készítjük a birsalamsajtot?
Hogyan készítjük a birsalmasajtot? Birsalmasajt recept:
Nálunk mindig is kedvenc édességnek számít a birsalmasajt bármilyen formában. Késő ősszel az érett gyümölcsöket leszedjük, megmossuk, megtisztítjuk, daraboljuk, ezek után egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy ellepje és feltesszük főni. mikor puhára főtt összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük és hozzáadjuk a cukrot. Ha eddig eljutottunk, akkor most jön a neheze, kézzel keverjük jó sokáig, ameddig nem sűrűsödik be a számunkra megfelelő állagúra. Semmi más nincsen benne, csak birsalma és cukor. Amikor már alig lehet a kanállal keverni a sűrű birsalmalekvárt, akkor formákba szedjük. Pár nap pihentetés után kivesszük a birsalmasajtot a formákból és farácsra, vagy tányérra, tálcára tesszük szikkadni. Néhány napig szellős helyen hagyjuk szikkadni, közben többször megfordítjuk.
Ha korábban már ettél birsalmasajtot, vagy ha még soha, akkor itt az ideje, hogy megkóstold ezt a hagyományos édességnek számító különlegességet.
A birsalmasajt a tiszteletreméltó régi idők emlékét őrző falatnyi boldogság a mindennapjainkban.