|

Új termékünk a zöld dió befőtt

Eljött az a pillanat, amikor sokak kérésének eleget téve már nem csak magunknak készítjük el ezt a különleges desszertélményt. Kellő időben (valamikor júliusban) szedjük le a fáról a még zöld terméseket. A diót több helyen átszurkáljuk valamilyen hegyes tűvel, majd nagyobb edényekbe tesszük és hideg vizzel öntjük fel. 10 napig áll a felöntőlében, de naponta kicseréljük rajta a vizet. Ezután felfőzzük, majd pihentetjük egy napig. Ez utóbbi műveletet még kétszer kell megismételni. Ezután a forró diókat áttszedjük kimosott, csírátlanított, tiszta üvegekbe. A forró vízben csírátalanított lapkákkal lezárjuk és már mehet is a takarók alá. Egy-két napig hagyjuk dunsztolódni, majd a kihűlt üvegeket felcimkézzük és várjuk, hogy leadd rendelésed.

Mint minden termékünket, ezt sem nagyüzemi mennyiségben készítjük, ezért előfordulhat, hogy kifogyunk a készletből, így nem biztos, hogy jut mindenkinek belőle.

A zöld dió befőtt egy igazi különlegesség.

Ha még soha nem kóstoltad, akkor mindenképp vegyél belőle. Önmagában, vékony szeletekre vágva desszertként fogyasztható. Akár fagylalthoz, sült húsokhoz, sajtokhoz, vagy sütemények díszítéseként is megállja a helyét.

Még több információ a zöld dióról ide kattintva érhető el.

A zöld dió az érés során majdnem fekete színű lesz. Elég bizarr a kinézete, de hidd el, nagyon finom. Sok fűszert tettem hozzá, hogy igazi karácsonyi hangulatot árasszon. Citrom, szegfűszeg, fahéj gondoskodik a semmihez sem hasonlító íz kialakulásáért. Tartósítószert és egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük